TUOTETIEDOT

Kaikki tilattavissa olevat laadut ovat lämmitys- ja moottorikäyttöön tarkoitettuja rikittömiä kevyitä polttoöljyjä.

Polttoöljyn ja dieselin kesälaadut ovat muuttuneet kylmänkesto-ominaisuuksiltaan luokkaan -3/-8 (samepiste/suodatettavuus) 1.1.2023 alkaen. Tuotteet ovat muilta ominaisuuksiltaan aivan ennallaan, ainoastaan kylmänkesto on muuttunut. Tuotelaadun muutos johtuu yleisestä markkinatilanteesta sekä tuotteiden saatavuudesta. 

Polttoöljyn ja dieselin talvilaadut ovat muuttuneet kylmänkesto-ominaisuuksiltaan luokkaan -25/-35 (samepiste/suodatettavuus). Tuotteet ovat muilta ominaisuuksiltaan aivan ennallaan, ainoastaan kylmänkesto on muuttunut. Tuotelaadun muutos johtuu yleisestä markkinatilanteesta sekä tuotteiden saatavuudesta. 

Käyttöturvallisuustiedote polttoöljy ja diesel (pdf)

POK 0/-5 (Rikitön kevyt polttoöljy kesälaatu, alin säilytyslämpötila 0 astetta / alin käyttölämpötila -5 astetta)

  • jakelussa POK -3/-8 sijaan touko- elokuussa 1.5 - 31.8

Tuotetiedote polttoöljy, kesälaatu (pdf)

POK -3/-8 (Rikitön kevyt polttoöljy kesälaatu, alin säilytyslämpötila -3 astetta / alin käyttölämpötila -8 astetta)

POK -25/-35 (Rikitön kevyt polttoöly talvilaatu, alin säilytyslämpötila -25 astetta / alin käyttölämpötila -35 astetta) 

Tuotetiedote polttoöljy, talvilaatu (pdf)

 

Dieselpolttoaineet soveltuvat Suomen vaihteleviin olosuhteisiin. Dieselit sisältävät vaahtoamista estäviä, voitelevia ja korroosiolta suojaavia komponentteja, jotka varmistavat tuotteen turvallisen käytön kaikissa dieselkäyttöisissä henkilöauto- ja ammattiliikenteen moottoreissa.

NEDI -10/-20 (Rikitön kevyt dieselöljy kesälaatu, alin säilytyslämpötila -10 astetta / alin käyttölämpötila -20 astetta)

Tuotetiedote diesel, kesälaatu (pdf)

NEDI -25 (Rikitön kevyt dieselöljy talvilaatu, alin säilytyslämpötila -25 astetta / alin käyttölämpötila -35 astetta) 

Tuotetiedote diesel, talvilaatu (pdf)

 

Samepiste ja suodatettavuus kuvaavat polttoöljyn kylmän kestävyyttä:

  • Alin varastointilämpötila (samepiste) kertoo lämpötilan, jossa tuote saattaa alkaa samentua ja pitkäaikaisessa säilytyksessä kylmemmissä olosuhteissa voivat tuotteen parafiinit erottua ja laskeutua pohjalle.

  • Alin käyttölämpötila (suodatettavuus) kertoo tuotteen lämpötilan, jossa hyvin huollettu ja asianmukaisesti rakennettu säiliö, työkone tai ajoneuvo vielä toimii ongelmitta.

  • Kylmäominaisuuksiin vaikuttavat lisäksi myös tuotteen säilytys- ja käyttöolosuhteet, esim. kuinka paljon tuotetta on säiliössä.